Λύσεις & αντιμετώπιση σε τεχνολογικά προβλήματα


Δεν παίζουν οι υπότιτλοι στα video μου !!

Έχετε φτιάξει ένα video μαζί με κάποιους υποτίτλους και δεν παίζουν οι υπότιτλοι?

Οι τηλεοράσεις που διαθέτουν είσοδο USB και έχουν την δυνατότητα να παίζουν και video δηλαδή εκτός από προβολή φωτογραφιών και μουσικής έχουν επιλογή προβολής video αλλά μπορεί να μην παίζουν οι υπότιτλοι. Ο τρόπος για να μπορούν να παίξουν οι υπότιτλοι σας, τα αρχεία .str δλδ είναι να ονομάσετε το αρχείο video και το αρχείο .str με το ίδιο όνομα.

Προσοχή: Θα αλλάξετε τα ονόματα των αρχείων όχι την κατάληξη μετά τη τελεία, που συνήθως είναι .str ή .avi κτλ, οι καταλήξεις θα παραμείνουν ίδιες !!  


Το laptop μου υπερθερμαίνεται - ανεβαίνει η θερμοκρασία - καίει !! 

Είναι συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα στα Laptop να ανεβαίνει η θερμοκρασία μετά από κάποια χρόνια λειτουργιά τους. Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλά ανεμιστηράκια για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χωρίς όμως να επιτυγχάνουν τη μείωση της θερμοκρασίας με συνέπεια κάποια στιγμή να καεί το pc σας και να χρειάζεστε πολλά λεφτά για επισκευή.

Ο μεγαλύτερος εχθρός τον υπολογιστών μετά τους ιούς είναι η σκόνη, με την πολύωρη χρήση του υπολογιστή σας το εσωτερικό ανεμιστηράκι που έχει για να ψύχεται μπουκώνει με σκόνη με συνέπεια ο υπολογιστής σας να ανεβάζει θερμοκρασία και στο τέλος να χαλάει !!

Η λύση είναι απλή, ΚΛΕΙΣΤΕ τον υπολογιστή σας (δηλαδή shut down) πάρτε την ηλεκτρική σκούπα, αναποδογυρίστε το laptop και εντοπίστε ένα σημείο με τρυπίτσες από οπού ο υπολογιστής σας τραβάει αέρα. Ρουφήξτε αυτό το σημείο με την σκούπα ρυθμισμένη όχι στο μέγιστο της απόδοσης της άλλα σε ένα λογικό βαθμό απόδοσης ρουφήγματος, μετά εντοπίστε στα πλάγια του φορητού υπολογιστή κάποιες άλλες γρίλιες από οπού βγαίνει ο ζεστός αέρας όταν το μηχάνημα είναι ανοιχτό και ρουφήξτε και αυτό το σημείο, επαναλάβετε το ρούφηγμα και στα δυο προαναφερόμενα σημεία εναλλάξ.

Αν δεν είστε σίγουροι ή εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές, σας προτείνουμε να το πάτε σε κάποιον ειδικό και να του ζητήσετε να κοιτάξει το πρόβλημα, έτσι ώστε να το καθαρίσει αυτός και να μην προκαλέσετε κάποια βλάβη στον υπολογιστή σας.

Οι οδηγίες είναι συμβουλευτικές και δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για τυχόν βλάβες